Svenska
Blog

Suktar efter Bethesdas kommande spel

Skrivet av Besmundu den 22 februari 2015 kl 16:49

De senaste veckorna har jag märkt hur jag allt oftare dagdrömmer om mitt mest efterlängtade spel, nämligen Bethesda Game Studios nästa titel. Det är inte ens utannonserat, men likt förbaskat kan jag inte sluta tänka på det. Efter att ha spenderat runt 400 timmar i Skyrims underbara värld suktar jag efter mer rollspelsmagi, men som alltid när det gäller Bethesda så måste man vänta, och vänta, och vänta lite till. I juni kan dock denna väntan vara över.

Jag skojar inte när jag säger att jag hoppade hejdundrande glädjeskutt när jag fick reda på att Bethesda ska hålla sin första presskonferens någonsin på E3 i år. Efter att ha hypat deras nästa spel sedan Skyrims release 2011 är det nu äntligen dags för att få reda på vilket spel det blir. Mest troligtvis är det ett nytt Fallout, som alla hoppas på. Även om jag är mer av ett Elder Scrolls-fan än Fallout-fan ser jag verkligen fram emot mer retrofuturistisk postapokalyps, med lika stora slevar brutal och rå atmosfär, som mörk men underbart rolig humor. Bara det har de klassiska Bethesda-ingredienserna så är jag mer än nöjd, exklusive de ständigt återkommande buggarna. ;)

För det är verkligen något speciellt med spelen som denna spelstudio skapar. Den totala frihetskänslan och upptäckarglädjen som infinner sig när man spelar något av deras spel är oslagbar. Inget annat spel kommer nära detta. När spel som Far Cry 4 och Watch Dogs (eller valfritt Ubisoft-spel för den delen) fylls på bredden med aktiviteter att göra, och ändå känns relativt tomma och ödsliga, känns Bethesdas spel levande, med sidouppdrag och aktiviteter som skulle räcka till flera fullprisspel i sig. Trots alla de saker som Bethesda faktiskt är riktigt kassa på, t.ex. animationer, story, karaktärer mm. så övervägs det av allt de är fantastiskt bra på. Den absoluta friheten i spelen är nog den mest framträdande komponenten. Du tvingas aldrig att göra något, du tvingas aldrig spela en karaktär du inte vill, och du tvingas framför allt aldrig att följa en viss förutbestämd väg. Du skapar en egen berättelse som är unik för just din genomspelning.

Kanske utannonseras inte spelet på E3. Kanske visar Bethesda endast upp spelen de kommer att ge ut, t.ex. Doom. Det vore dock en skandal, och jag kommer fortsätta dagdrömma hela våren om vad som komma skall. När spelet väl utannonseras kommer jag gå in i min lilla bubbla, inte läsa något alls om det, för att sedan starta upp det på releasedagen och ta mina första stapplande steg, ovetandes om vad som väntar. Förhoppningsvis har animationerna blivit lite bättre sen sist. ;)

Suktar efter Bethesdas kommande spel

Besmundu vill ge sig ut på nya äventyr

HQ