Svenska
DICE borförklarar. Inga rymdstrider i Star Wars: Battlefront

DICE borförklarar. Inga rymdstrider i Star Wars: Battlefront

Skrivet av Calle92 den 10 maj 2015 kl 17:23

Gamereactor har rapporterat. Patrick Bach på DICE har uttalat sig om varför rymdstriderna plockats bort ut Star Wars: Battlefront. Och jag blir mycket besviken!

"We want players to stay in the same [environment] - we don't want players to fly off and do something over *here.* It's about the Battlefront experience, so we want to keep you in-atmosphere and fighting with the infantry."

De vill kort och gott inte att några ska flyga ut i rymden när stridens centrum är på land.
Därför frågar jag mig nu om DICE överhuvudtaget testat Battlefront 1 och 2. För om jag inte minns fel var rymdstriderna separata kartor i uppföljaren där de två stridande sidorna med en rad olika skepp skulle dogfightas och borda varandras hangarer för att förstöra viktig utrustning. Och Star Wars-upplevelsen var total.

DICE talar om spelarens upplevelse som om det är där skon klämmer. Detta är årets bortförklaring såhär långt då det uppenbarligen är tidsbrist som tvingat dem att prioritera bort rymdstrider. Battlefront måste vara klart att skeppas i November så att det finns i butik lagom till premiären av Episode VII: The Force Awakens. Det har inget med spelarens upplevelser att göra. Och det är tråkigt att DICE inte kan vara ärliga i sina uttalanden.

Stjärnornas Krig utspelar sig ju i rymden. Det hör man för bövelen på namnet.

HQ