Svenska

Varför jag avskyr Game

Skrivet av Emil-92 den 14 juli 2008 kl 21:59

Det finns gåtor här i världen, såpass fyllda med mystik att de aldrig lär besvaras. Hur universum skapades, och om det finns ett liv efter döden är frågor som alltid brukar komma upp i sammanhanget, men nu på senare tid har jag även börjat blanda in en rookie i denna gigantiska röra av hjärnskrynklare. Nyfiken på hur den frågan må låta? Lyssna... eh, läs då riktigt noga, för jag säger det bara en gång:

Hur fan kan en spelbutik av Games kaliber fortfarande finnas kvar?!

För mig är Game höjden av värdelöshet. Denna avskummens spelbutik är så fruktansvärt dålig att jag knappt hinner komma innanför dörren innan migränen kommer smygande, och jag desperat börjar sukta efter en Treo. "Varför?", kanske du undrar. Tja, det lär du antagligen inte göra länge till!

Först och främst har vi såklart... prisen (Emil-92 = master of the obvious, yay!). Game har de värsta ockerpriserna jag någonsin sett, och när ett spel som Yoshi´s Touch & Go (två och ett halvt år gammalt, var ett av releasespelen till DS) fortfarande går att finna till fullpris i butiksfanskapet blir jag bara... mållös. Men detta är ändå inte det värsta.

För det är en sak att sälja dyra spel. Man kan inte klandra någon för att vilja tjäna pengar, och vill man bita nederlag är det upp till en själv. Men någonstans här börjar saker gå fel. Det är som om någon fått 1 + 1 att bli 3, och sedan lyckats övertala en hel jävla omvärld att det stämmer! För det är något som inte stämmer - människor köper nämligen spel hos Game... fortfarande. Och det gör mig sannerligen konfunderad.

Game har på något sätt blivit folkets spelaffär. Här har casual gamers plötligt blivit majoritet, och vad gör människor som inte riktigt vet vad dem gett sig in på? Jo, dem gör misstag. Jävligt stora misstag.

Punkt numero dos är oredan, men inte på det sätt vi är vana vid. Visst är det någolunda snyggt och rent på spelhyllorna, men Game innehar ett större problem, ett dolt spelinferno som får mig att tappa lusten att köpa spel direkt. Nej, nu ska jag inte hålla er på spänn längre, utan levera min poäng. Begagnat/Nytt-delarna är nämligen helt osynkorinserade med varandra.

Genom en snabb titt i spelhyllorna kan man hitta nya spel till riktiga kanonpriser - för att fem minuter sedan hitta samma spel till ett helt annat pris. Visst kan det vara roligt att kanske fynda lite grann, men risken är övervägande att den ovetande nybörjaren till Gamer istället hittar det dyra exemplaret, och inte förstår att hans plånbok får lida på tok för mycket. Inte så roligt, right?

När sedan många av de begagnade spelen faktiskt var dyrare än de i nya och fräscha förpackningar, varför ha denna avdelning över huvudtaget? När den sköts så undermåligt och dessutom knappt ger dig en femma för dina välbehandlade spel känns det bara... idiotiskt.

Och slutligen och för att avsluta det hela, punkt tre. Det kanske inte är något viktigt, men nu när jag ändå är på krigsstigen känns det lika bra att få allt ur mig. Beredd? Bonussystemet

"För varje 1500 kronor du köper spel för hos oss får du femtio spänn... för att handla ännu mer spel hos oss med ännu högre ockerpriser!" Stoppa pressarna, vilket jävla dunderkap!

Men ännu en gång, folk köper det. Dock inte jag, och det tänker jag aldrig någonsin göra. Gör du?

Varför jag avskyr Game

Game - the last place to buy games!

HQ