Svenska
Phase till iPod

Phase till iPod

Skrivet av Enemtee den 29 december 2007 kl 01:38

Jag har idag börjat använda min nya iPod Nano 3G. Den är inte så liten som jag trodde, men fortfarande liten ändå på sitt vis. Tjockleken eller som jag hellre säger, tunnleken, då den nya iPod Nano är otroligt tunn.

För att sysselsätta sig med iPoden, så laddade jag in en del musik, videos och köpte mig ett spel. Harmonix som utvecklade Guitar Hero-spelen från början och som nu även gjort Rock Band, har ett spel vid namn Phase till iPoden. Ett musikspel som är mycket likt Guitar Hero i grunden men mer anpassat för det bärbara formatet.

Du har tre knappar samt att du kan "slajda" på klickhjulet i vissa partier av låtarna. Det finns ett fåtal låtar med i spelet men jag gav mig rakt in på att lägga in musik jag har på datorn i spelet. Det funkade så bra jag hade trott, om inte bättre.

Alla låtar är uppdelade i ett visst antal delar, och du får inte missa för många noter, då kanske du inte får fortsätta. Det finns ett slags quickplay-mode där man kör en låt åt gången eller så kan man köra Marathon där du kan köra upp till 5 låtar om gången. Spelet i sin tur kostar inte mycket heller, 45 kronor har jag för mig på iTunes Store. Fullt överkomligt för ett spel där man kan bygga på låtbiblioteket på egen hand.

Det har släppts andra spel som Bomberman och Sonic till iPod de senaste veckorna, men jag vet inte hur bra dessa spel kan funka. Ett spel som Phase är särskilt gjort för Ipod, och då blev det i det här fallet väldigt bra. Men att styra Sonic eller Bomberman med en iPod känns tveksamt. Någon där ute som testat kanske?

HQ