Svenska
Blog

Jag har nått 3000 fysiska TV-spel

Julen 1992 fick jag en Super Nintendo i julklapp av min mor och sedan dess har jag varit hopplöst förälskad i TV-spel. Redan som pytteliten miniatyrfigur hade jag ett maniskt ha-begär och om morsan inte gav mig det senaste spelet som jag pekade på i ett nummer av Nintendo Magasinet så började jag genast storböla. Jag fick sällan som jag ville och morsan tyckte det var viktigare att jag var ute och lekte med de andra barnen istället för att sitta inne och spela TV-spel i högsommarvärmen. Visst fan hade hon rätt? Jag var bara en skrikig liten valp som krävde det mesta av mina föräldrar, och om jag hade fått bestämma redan då så vettefasiken vad som hade hänt. Mina föräldrar hade med största sannolikhet gått i konkurs och hela mitt liv hade kretsat kring TV-spel.

Nu är det alltså 25 år sedan jag fick min första Super Nintendo och även om jag har ganska många intressen så är det just TV-spel som ligger mig varmast om hjärtat. Och det var för nästan exakt sex år sedan jag bestämde mig för att göra min barndomsdröm till verklighet genom att starta ett hobbyprojekt som spelsamlare, och mitt utpräglade mål var att införskaffa allt som jag inte fick när jag var liten (Läs; Allt som släpptes till en Nintendo-konsol). Äsch, Jag ska sluta babbla en massa strunt och komma till saken istället. Idag fick jag hem den fysiska utgåvan av Minecraft: Story Mode - Season 2, vilket kanske inte är någon bedrift i sig, men det betyder alltså att den fantastiska milstolpen på 3000 fysiska TV-spel är nådd. Kvalité går ALLTID före kvantitet, såklart, och jag tycker att jag har lyckats ganska väl eftersom jag redan har roffat åt mig de flesta av de dyraste speltitlarna till de äldre spelkonsolerna.

Att samla på spel har inte alltid gått som på räls. Det finns inget som är mer frustrerande än att bli överbjuden på ett "måste ha-spel" i den allra sista sekunden, men mitt maniska ha-begär har också kostat mig en sambo. Det rör sig inte om någon ekonomisk fråga, utan mer att jag blev tvungen att kasta ut hennes grejer för att få plats med mer spel. Och nu vill jag bara avsluta mitt lilla skrytinlägg med att säga att det känns både overkligt och kul att jag äntligen har nått det magiska 3000-strecket... och jag är långt ifrån färdig.

Jag har nått 3000 fysiska TV-spel

Hur många spel har du i din samling?

HQ