Svenska
Blog
Har Nintendo gjort samma spel sedan 80-talet?

Har Nintendo gjort samma spel sedan 80-talet?

Först och främst, är jag ett stort Nintendo-fan, och älskar det mesta som Nintendo skapat. Men jag tycker ändå att det inte går att frångå att Nintendo spelar alldeles för säkert när det kommer till deras spelutveckling (no pun intended). Deras spel har å andra sidan alltid genomsyrats av glädje och utmärkt speldesign vilket skänkt mig många underhållande timmar. Men dom har också nästan alltid präglats av traditionell arkaddesign och återkommande mönster. Jag skulle därför vilja se att Nintendo börjar utmana sig själva lite mer.

Givetvis står nya IP:n högt på önskelistan men det är framförallt hur dom väljer att utforma spelen som jag vill se förändring. Jag menar att kunna leverera övertygande berättelser och djup i karaktärerna likt spel som The Last of Us eller The Witcher-serien. Idag råder ett slags "normaltillstånd" över Nintendos titlar, det är ganska mycket vad du ser är vad du får. Färgglada karaktärer som samlar bananer eller hoppar på Goombas. Men var är djupet, mörkret?

Jag tror att göra fler spel som fokuserar på att ha starka berättelser och en mörkare eller mer jordad visuell stil kan verkligen hjälpa dom att diversifiera sina erbjudanden. Och därmed locka nya kunder. När allt kommer omkring sägs det trots allt att Nintendo gör spel för alla, inte sant?

HQ