Svenska
Blog

Vilken "död" spelserie inväntar du en fortsättning på?

Finns det någon spelserie vars uppföljare du ivrigt väntar på men någonstans inser att chansen kanske är väldigt liten att det sker inom den närmsta framtiden, om än alls?

För mig är det Dead Space. Jag vet faktiskt inte om jag hoppas mest på en fortsättning/avslut för Isaac Clarke eller rentav en reboot för serien i sig.

Jag tokälskar hela serien men ser givetvis bristerna med den tredje och delvis avslutande delen. Ändå hade jag väldigt kul med alla spelen och har spelat igenom trilogin flertalet gånger. När EA i höstas valde att stänga ner utvecklaren Visceral Games kände jag mest sorg och en känsla av förlust inombords. Givetvis hade flera av nyckelpersonerna i utvecklingen av Dead Space-serien redan flytt sin kos till andra studior och börjat på nya spelserier så kanske hade även själen i Dead Space försvunnit med dom även om ett nytt spel hade börjat utvecklats.

Att EA fortfarande har kvar varumärket ger mig dock ett lugn i bakhuvudet att någonstans är hoppet ändå inte ute. Det värsta som kan hända är dock att de ger serien en ny chans, satsar för mycket på exempelvis mikrotransaktioner för att försöka ta igen en förmodad förlust och tvingar de nya utvecklarna att fokusera på fel saker. Det känns inte helt orimligt att det skulle bli en ny vända identisk med den vi fick till Mass Effect Andromeda. Ett spel som hade en del att bevisa, spelet som skulle föra stafettpinnen vidare in i en ny generation och som snubblade på mållinjen. Det är det sista jag skulle vilja hända med Dead Space-serien.

Det jag kan trösta mig med är att Dead Space fortfarande håller måttet spelmässigt, åtminstone för mig. Grafiken, dess ljussättning och för att inte glömma det bombastiska ljudet håller hög klass än idag. Och storyn. Även om jag genomlidit skräcken och handlingen flertals gånger engagerar den mig fortfarande.

Om Dead Space ska återupplivas är det viktigaste att det lyckas presentera en engagerande handling. En skräckinjagande sådan.

Dead Space 3 må vara det svarta fåret i serien men jag gillar det likt förbannat en smula.

Vilken "död" spelserie inväntar du en fortsättning på?

HQ