Svenska
Blog
Dokumentären om Bethesda var ju riktigt grym

Dokumentären om Bethesda var ju riktigt grym

Men jag trodde ju inte annat heller då jag sett ett par andra dokumentärer från kanalen Noclip förr.

Det är verkligen ett riktigt kul koncept och egentligen något märkligt att ingen tänkt på det förut - Göra dokumentärer om spel och spelutvecklare.

Dokumentären om Bethesda Game Studios plöjde igenom alla storspel som Bethesda släppt sedan långt innan jag var spelintresserad men det som intresserade mig mest var ju såklart bitarna om Oblivion, Skyrim och Fallout-serien.

Jag minns när en bekant till mig visade The Elder Scrolls: Oblivion på PC 2006/2007 och vilka moddar han installerat för att få ett eget slott eller liknande. Där och då såg det fantastiskt ut och när jag något år senare själv gav det chansen på Xbox 360 tog det inte lång tid innan jag var helt fast.

Fallout 3 krävde dock 3 ihärdiga försök innan jag lärde mig uppskatta det. 3 gånger gjorde jag en karaktär och kom ut ur Vault 101 men spelade bara någon timma i The Capitol Watseland innan jag helt tröttnade. Jag ville gilla spelet men kunde verkligen inte, förrän jag gav det ett till försök en kort tid senare. Då släppte det och spelet klarades ut 2 omgångar efter varandra med hundratals timmar nedlagda, varav många spenderade i V.A.T.S.

Även om jag ansåg Fallout 4 ha sina brister med en röstskådespelande protagonist, utfyllnadsquester utan dess like och för få ordentliga vägval håller jag ändå Fallout-serien och The Elder Scrolls högt. När spel ur de serierna vankas på nytt är det alltid som en känsla av julafton när man var liten. Det liksom pirrar i magen av nyfikenhet och längtan.

Se dokumentären om du gillar Bethesda, och sköna dokumentärer!

https://www.youtube.com/watch?v=QKn9yiLVlMM

Nu ser jag fram emot dokumentären om Fallout 76 som kommer på måndag!

HQ