Svenska
Blog

September blir nog lagom generationsskifte för mig

Nu börjar min pepp på att införskaffa nästa generations konsoler mogna till. Eller åtminstone en av dem, Xbox One som jag funderat starkt på innan.

Jag gjorde en liknande blogg om det här i mars då jag propagerade för att införskaffa Xbox One vid maj/juni. Fuck that shit, vi skiftar det till september istället!

Många av de kommande spelen jag är sugen på är inte exklusiva i dagsläget. Bara Halo 5 och Master Chief Collection men utöver dem är jag redan nu riktigt sugen på The Evil Within, Metro Redux och kanske främst Alien: Isolation.

Jaja, dem spelen släpps även till 360 och PS3 men dem borde vara lite bättre på ny hårdvara. (Redan nu inser jag vilken dum blogg det här blir...)

Xbox One ''släpps i Sverige'' 5 september är det nu bestämt och det känns lagom för mig. Då hinner jag varva Wolfenstein The New Order till min 360 och även klara av Resident Evil 6 split screen med min gode co-op polare Johnny.

Jag har räknat lite lätt på vad det kommer kosta i höst att införskaffa den nya generationen. Några av titlarna jag är sugen på släpps framåt oktober medan konsolen ''släpps i september'' vilket innebär att man kanske kan undvika problemet vissa verkar prata om just nu, nämligen bristen på spel. I höst börjar nog spelen (jag är sugen på) rulla på tätare framåt våren och kanske hinner man införskaffa ett spel och klara av det lagom till nästa kommer ut.

Rakt av lär konsolen och The Evil Within, Alien Isolation, Metro Redux och Master Chief Collection gå på drygt 6 000 kronor. Då har jag inte räknat med inbytesvärden då jag utöver 10-12 andra titlar även lär kunna lämna in Metro 2033, Metro Last Light samt Halo-spelen till 360 (17 spel-ish?). Plus minus en påse bär och en banan så kanske man kan komma ner till 5 000 kronor i slutet av året och då ha både ny konsol och flera (förhoppninsgvis) trevliga spel att ta sig igenom.

Något jag nu insett är att det överlag är läskiga spel på listan. Jag som är något lättskrämd och gladeligen stämplar Dead Space 1-3 som renodlad skräck kanske kommer få lite väl mycket att bita i med The Evil Within och Alien: Isolation...

September blir nog lagom generationsskifte för mig

Alien Isolation ser jag nog mest fram emot inom singleplayer

HQ