Svenska
Blog

3 val - kluven & halvsugen

Dragon Age - Inquisition, Far Cry 4 eller The Evil Within?

Jag är lite köpesugen på ett nytt spel men är lite kluven på vilket jag egentligen är mest sugen på. Inget av dessa 3 har än lyckats locka mig till köp så jag skulle vilja ha lite åsikter om vilket spel jag förmodligen skulle få ut mest glädje av.

Jag spelar på Xbox One.

Dragon Age - Inquisition
Jag har inte spelat del 1 eller 2 men har däremot spelat igenom Mass Effect-trilogin (vilken jag älskade) så jag är lite bekant med Bioware och deras rollspel. Jag har aldrig varit det minsta sugen på DA innan men tycker att Inquisition ser läckert ut och har läst många goda kommentarer efter Gamereactors recension som prisar det. Jag älskar även TES: Oblivion och Skyrim så rollspel i fantasy-miljö är inget jag räds!

Far Cry 4
Jag köpte Far Cry 3 för 99 kr kort efter dess release och spelade ett par timmar innan jag... Tröttnade och sedan sålde det. Har inte ångrat det sen dess. Far Cry 4 ser ju riktigt kul ut och även detta har fått goda recensioner och kommentarer. Jag gillade Just Cause 2 riktigt mycket och detta verkar tydligen luta lite mer åt det än FC3. Sandlådespel är alltså något jag verkligen uppskattar. Känslan av att kunna röra sig över ett stort område och utforska varje vrå med skön vapenarsenal och fordon är skön att koppla av med från linjära spel helt enkelt.

The Evil Within
Jag gillar Resident Evil-serien, lite grann. RE 4 står sig som ett riktigt härligt, charmigt och roligt spel i min bok och Revelations till N3DS var awesome! RE 6 var dock lite av en pina och RE 5 som jag spelar just nu med en polare split screen är skoj men fortfarande aningen B. Visst är det även lite charm i den lösaktiga B-känslan men genomsyrar den The Evil Within lär det inte stå kvar länge i hyllan. Mycket blandat har även talats om detta spel där många låter besvikna medan nån här och där sticker ut med kommentarer som ''det är ändå ett OK spel om man vänjer sig vid kameran'' etc.
Jag var faktiskt lite hypad inför dess release faktiskt.

Hur verkar mina val? Bäst, bra, sämst? Sure, jag kan köra all in och köpa alla 3 men jag är inte sugen på att köpa på mig en saftig backlog (många speltimmar i de 2 översta förstår jag). Dessutom lär alla 3 sjunka mer i pris i början av nästa år tror jag. Stjälp-hjälp!

3 val - kluven & halvsugen

Spelet med överlägset snyggast omslag av dessa 3

HQ