LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Blog
      Gutsy Animations gör en ny Mumintrollet-serie

      Gutsy Animations gör en ny Mumintrollet-serie

      Och konceptbilderna ser fantastiskt mysiga ut!

      Jag har älskat Mumintrollet sedan jag var liten. Det är en sorts hatkärlek jag har till serien (den japanska från början av 90-talet främst) då den ibland är ohyggligt kuslig. Det är ju dock det som gör hela stämningen med Mumintrollets äventyr i Mumindalen. Mystiken, kusligheterna, alla glada karaktärer och finlandssvenskan.

      Nyligen fick jag reda på att en studio vid namn Gutsy Animations har fått ihop en crowdfunding av att påbörja en nyversion av Tove Janssons värld med Mumintrollet. Den ska tydligen vara av en mer vuxen karaktär och inte så mycket barnprogram utan mer behandla ämnen som faller vuxna i smaken. För småbarnen kanske det låter trist men för egen del känns det desto mer spännande. Enligt hemsidan ska den nya serien vara mer trogen Tove Janssons egna böcker än vad animén från 90-talet var. Jag älskar ju animén men är förväntansfullt öppen för den här tolkningen.

      Skaparna av Wallace & Gromit är med på ett hörn i produktionen med så redan där känner jag att projektet är i goda händer.

      Dock lär det ta ett par år innan vi får se premiären men man kan glädjas åt att arbetet åtminstone är i full gång.

      Gutsy Media & Gutsy Animations hemsida med projektet.
      https://www.gutsy.fi/projects

      HQ