Svenska

Hey, people of the internet

Skrivet av Glocken den 30 oktober 2013 kl 17:31

Hey, people of the internet

För den som snubblat förbi och undrar varför jag aldrig uppdaterar så kan jag meddela att jag har börjat plugga igen. Helt klart mycket mer att göra än vad jag förväntade mig. Speciellt första månaden. Både det ena och det andra har försummats. Bloggen står stilla, youtube-kanalen suktar efter nya klipp, på tok för lite gaming har det blivit och nyheterna har inte hunnits med.

Nu är det ju dock snart november va, en liten paus i studierna har uppstått och eftermiddagen spenderades med en stor kopp te och ett försök att överblicka månaden som passerat. Spännande med Valves nya påhitt! Ska försöka återkomma om det senare. För i mitt universum känns det inte alls lika spännande som PULSAR: Lost Colony.

Först vill jag förtydliga några av mina intressen och åsikter. Jag gillar att samarbeta. Möjligheten att dela mina upplevelser med en vän kan göra mediokra spel riktigt underhållande, och bra spel fantastiska. Att co-op kommit tillbaka de senaste åren har gett mig otaligt många timmar glädje. Allt passar sig dock inte. Äventyr med en stark story kontrollerar jag hellre på egen hand.

Om du är bekant med Battlestar Galactica, Firefly och Star Trek anar du nog vad följande paragraf handlar om. För då har rymden alltid lockat dig också. Förutom häftig teknologi och action har serierna ovan något mer gemensamt. En grupp starka karaktärer beroende av varandra för att överleva i ett universum fyllt av möjligheter.

Till sist något helt ofattbart o/logiskt. Förlust är kul! Rouge, Nethack, Binding of Isaac, Dungeons of Dreadmor, Pixel Dungeon, Angband, Faster Than Light och Spelunky delar alla den egenskapen. När du dör är det över. Sparfilen raderas från hårddisken och det är bara att börja om från början. Förhoppningsvis något visare, för inget kommer se ut som förr. Varenda nivå genereras på nytt och det är bara spelarens egen erfarenhets som kan leda till seger.

Släng nu ett öga på följande trailer från Leafy Games.

Hype. Det är alltid svårt med hype. Men tänk så bra det kan bli! Jag kickstartar!

HQ