Svenska
Blog

Tankar om liv och död

Skrivet av Habbuten den 31 januari 2016 kl 13:43

Vad ska man säga om den saken? Det är lätt att tankarna blir djupa, filosofiska och kanske även deprimerande beroende på vilket perspektiv man har. Den senaste veckan har jag funderat mycket över livet, döden, handlingar och vilka konsekvenser det får.

Min senaste tankeprocess började för över en vecka sedan då jag var på begravning av min älskade farbror som dog på juldagen förra året. Det var en väldigt fin begravning även om tårarna sprutade så fort någon tittade på mig. Att dessutom se alla mina fina släktingar och känna deras sorg, gjorde hela situationen mer verklig. Jag får verkligen aldrig mer träffa min farbror, höra hans röst eller njuta av hans sällskap igen.

Det var då prästen sa något väldigt fint som fastnade hos mig, nämligen att vi är här för att hylla livet. Även om jag befann mig i sorg när han sa det kunde jag inte låta bli att låta tankarna vandra iväg och ungefär 1000 frågor dök upp:
Tänk om jag aldrig hade funnits? Tänk om det inte finns något liv efter detta? Tänk om man bara får en chans i livet och aldrig igen? Tänk om... tänk om... tänk om...

Kanske helt absurda tankar men summan av kardemumman blev att jag summerade hela mitt liv och kände mig väldigt tacksam över mina nära och kära som finns omkring mig och alla mår bra. I livet kommer vi alla uppleva med- och motgångar men jag tror fortfarande att livet är en dans på rosor. Det gäller bara att lära sig och handskas med taggarna!

HQ