Svenska
RECENSION LG 86" 8500

RECENSION LG 86" 8500

 

En foto på skärmen gör inte saker och ting rättvisa men förhoppningsvis kan man se lite av dom fantastiska färgerna, detaljerna och skärpan. Spelet är Dying Light till PS4 Pro.

Det första man slås av är naturligtvis den vansinniga storleken. 86 tum är helt galet stort för en teve. Denna är dessutom den just nu bästa spelteven då den kör på 120 hz och har man bildvalet Game påslaget när man spelar så är reaktionstiden från handkontrollen till skärmen så galet liten att den tydligen endast överträffas av ett par dedikerade datormonitorer.

Skärmen är LED men en ytterst bra sådan och för oss som inte är videofiler så är den mer än bra. Faktum är att den är lysande. Oerhört skarp med riktigt bra svärta även om svärtan alltid är bättre på en OLED eller QLED men skillnaden är såpass liten för oss icke-videofiler att den inte motiverar en prislapp som kryddats med tusentals kronor.

Som vanligt finns ett antal fasta val för bild som Standard, Sport, Game osv. Och under dessa finns ännu fler inställningar där man kan fippla tills man blir nöjd. Bilden är ju alltid individuell efter vad man själv tycker.

Filmmässigt har jag hunnit testa Bladerunner 2049 på 4K UHD och det var så satans läckert att jag satt och erotiksvettades och dreglade ner hela linnet. HDR är ruskigt snygg med naturliga och mjuka färger samt en så knivskarp bild att man kan raka skägget med den.<br />
På vanlig Blu Ray så valde jag teveserien True Blood och samma där. Avsnittet utspelade sig under natten med en stormning av ett hus fullt av häxor och explosioner, blod, magiska regnbågar, huden, håret och svärtan i natten var kanonbra. Inget att orda om.

Ljudmässigt har den inbyggd Dolby Atmos och det ska visst vara ovanligt bra för att komma direkt ur en teve. Jag har inte testat det då jag har ett hemmabiosystem med just Dolby Atmos så jag kan inte uttala mig.

Fjärren är LG:s Magic Remote vilket fungerar som en muspekare och när man väl har vant sig vid den så känns vanliga fjärrar som hopplöst föråldrade. Den är smidig som en inoljad ninja.

Avslutningsvis så vågar jag nog påstå att detta är den bästa teven du kan köpa just nu som ger allra, allra mest i pengar kontra kvalitet och glädje. Det är helt galet att man kan köpa en sån här teve för dom pengarna.

HQ