Svenska
NY BIL

NY BIL

Har aldrig varit ett fan av Corvette. Har aldrig tyckt dom varit snygga, C4 är ful som stryk även om klassiska Stingray är cool. Men det finns ett lysande undantag, C5. Där fick dom verkligen till det. En tidlöst vacker, kurvig, sexig design och tillsammans med Lotus den sista sportbilen med pop-up headlights. Hittills. För oss barn av 80-talet är pop-up headlights nåt alldeles särskilt magiskt som får hjärtat att slå lite extra och snålvattnet att rinna till. Ja, C5 är en riktig läckerbit.

Så jag köpte en. Jag kunde inte låta bli. Sån är jag, impulsiv. Motorn är den klassiska 5.7 V8:an som tillsammans med Borla's avgasrör mullrar så djävulskt erotiskt att jag inte vill ha stereon igång. Jag kan inte lyssna mig mätt på det! Så sexigt är det.

Så efter en tripp till Linköping igår och sen hela vägen tillbaks igen så var jag nybliven Corvette-ägare. Och det känns bubbligt i magen. Härligt liksom. Trots lite trim på motorn så jag får ut 400 hästar istället för 350 och trots galen acceleration och topphastighet så dricker den ändå bara hälften av vad min Jeep Wrangler gör. Galet.

Dock har jag kört Jeep i 5 år nu och är van vid 50 cm markfrigång. Min C5 har sisådär 8 cm markfrigång och DEN är liiiiite jobbig. Speciellt i en stad som är knökad av vägar byggda av gatsten. Det kommer att ta några veckor innan jag vant mig. Men men.

Jag är jävligt glad iallafall!

HQ