Svenska
FAR CRY 6

FAR CRY 6

Our man in Amsterdam, Hulken, har redan skrivit om Far Cry 6 idag. Bra dessutom, så jag föreslår att ni läser det också om ni inte redan gjort det. Till mitt försvar kan jag säga att jag tänkte skriva detta redan i förrgår men så var det det där med att få tummarna ur akterkastellet. Jaja. Nu kör vi!

 

Jag älskar Far Cry. Älskar. Jag vill inte att dom ändrar på nåt egentligen utan släpper Far Cry 3 i nya miljöer och med nya skurkar varje år. Jag hade köpt allihop. Ska jag rangordna Far Cry så ser min lista ut så här från första plats till sista:

Far Cry 5

Far Cry 3

Far Cry 2

Far Cry 4

Far Cry New Dawn

Far Cry

Far Cry Primal

Och nu kör jag Far Cry 6 och har gjort så i cirka 10 timmar.

Det är schysst. Egentligen kan man ju inte säga nåt rättvist förrän man är klar med alltihop och jag kanske springer på segment som kommer att skjutsa upp det till toppen av listan ovanför, vem vet? Men hittills är det schysst på ett sätt som placerar det mellan Far Cry 4 och New Dawn.

PS4 Pro är konsolen som gäller i detta fallet och det funkar mer än bra. Jag har inte sprungit på några av buggarna än, ta i trä, och allt flyter på som Mörrumsån. Grafiken är riktigt tjusig emellanåt, sådär så man måste stanna till och ta in utsikten. Som på bilden ovan. Jag var tvungen att fota. En soluppgång sedd från en av fyrarna. Otroligt vackert.

Jag har en vana att alltid köra Far Cry-serien på svåraste nivån och här är fienderna verkligen sega samtidigt som du tål på tok för lite stryk. Man ger sig alltför ofta in i eldstrider som man sen får fly ifrån och gömma sig bakom en sten eller palm medan man får tillbaks hälsan. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som känns fel men det blir inte samma flow som man är van vid. Man kan inte smyga upp på ett berg längre med sitt prickskyttegevär och rensa baserna med ljuddämpade skott medan man njuter av hur sabla tillfredsställande det är. Fienderna tål nämligen ett skott i huvudet varpå dom larmar hela basen och sen är scenariot ovan igång. Spring in och skjut som en tok. Fly.

Annars är det bra och välgjort hela vägen. Världen känns levande och vacker och naturligtvis finns det halv -och helgalna sidokaraktärer.

Det ska bli kul att se vad man tycker när hela resan är över.

HQ