GR STREAMING
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Fredagstipset (154)

This post is tagged as: Fredagstipset

Det är dags att lägga upp fötterna och kanske ta något gott att dricka/äta. Det är fredag och betyder att det är dags för veckans fredagstips. Till dig som läser önskar jag en riktigt trevlig helg!

Joe
Precis som alla andra har jag inte mycket gott att säga om Nicholas Cage. Han har verkligen inte gjort något vidare i filmväg de senaste åren, men filmen Joe är ändå ett undantag. Där spelar han Joe som är arbetsledare för en grupp som dödar träd. Under ett av jobbpassen kommer 15-åriga Gary dit och ber om ett jobb. Gary lever med en familj som ständigt kämpar för att få mat i magen och har därför flyttat runt i hela sitt liv. Hans far är dessutom grovt alkoholiserad och det dröjer inte länge förrän han drar sig till Joe istället. Han är dock långt ifrån en bra fadersfigur.

Jag hade inte särskilt stora förhoppningar inför filmen men blev positivt överraskad av den. Nicholas Cage är verkligen suverän i rollen som Joe och det är synd att hemlösa Gary Poulter (Garys pappa) hittades död kort innan filmens premiär. Han gjorde nämligen också en bra insats, trots noll erfarenheter av skådespel. Den som förväntar sig en fartfylld actionfilm kommer dock bli rätt besviken på Joe. Har man tålamod för en långsam (men ändå spännande) film så borde man i vilket fall som helst kika in den. David Gordon Green har inte gjort något bättre än detta.

Fredagstipset (154)

Facebook
TwitterReddit