Svenska
Blog

Insomniacs Mary Jane

Igår återstod exakt en månad till släppdatumet av Insomniacs Spider-Man till Playstation 4. Som väntat är min hype total vid det här laget. Jag försöker dagligen undanhålla mig från att kika på klipp från spelet och när jag översatte vår förhandstitt kändes en månad som väldigt lång tid. Mycket ser fantastiskt ut av spelet, men är det något jag inte är stormförtjust i så är det Mary Janes utseende.

Majoriteten av spelarna lär knappast bry sig om hur MJ ser ut. Som hängivet Marvel-fan är det däremot svårt att inte hänga upp sig på utseenden hit och dit. Då Peter knappast har sett överdrivet nördig ut på lång, lång tid i serietidningarnas värld hänger jag inte upp mig särskilt mycket på hans utseende. Jag hade dock önskat mig en annan version av Mary Jane. Jag säger absolut inte att Insomniac har porträtterat henne som ful utan tycks snarare ha gått efter en mer naturlig approach där hon inte ser ut som en modell.

När någon nämner Mary Jane Watson för mig finns det alltid en bild som dyker upp i mitt huvud. Alltid en bild. Alltid samma bild. The Amazing Spider-Man #25 var numret som introducerade karaktären och den första bildrutan med henne är den bild jag kommer att tänka på. Peter är upp över öronen kär i Gwen Stacy men har blivit tvingad av faster May att gå på dejt med MJ. Mest av allt längtar han bara tills dejten är över och att han ska kunna fokusera på Gwen igen. Men när MJ ringer på dörren tappar Peter hakan då han troligtvis aldrig skådat något vackrare. Ögonblick senare säger hon den ikoniska frasen:

''Face it, Tiger... You just hit the jackpot!''

Den här självsäkerheten är något jag alltid uppskattat hos Mary Jane. Den tror jag också Insomniac kommer lyckas bevara i och med att hon i spelet jobbar som en dedikerad journalist som vägrar ge sig. Och som jag nämnde tidigare är hon knappast ful i spelet, men jag bara saknar det där lilla extra. Det där som får Peter att tappa hakan igen.

Vad tycker du?

Insomniacs Mary Jane

HQ