Svenska
Blog

Fredagstipset (171)

Det är dags att lägga upp fötterna och kanske ta något gott att dricka/äta. Det är fredag och betyder att det är dags för veckans fredagstips. Till dig som läser önskar jag en riktigt trevlig helg!

Tully
Det var inte för länge sen som jag tipsade om Young Adult av regissören Jason Reitman. Idag tänkte jag fortsätta i hans spår och tipsa om hans senaste verk, Tully. Charlize Theron spelar en medelålders morsa i en medelklass familj. Hon är höggravid och väntar nu sitt tredje barn och när det väl anlänt börjar en av de tuffaste utmaningarna en mor kan ställas inför. Med en make som är fullt upptagen med sitt jobb tvingas hon ta hand om alla barn samtidigt och är på väg att gå in i väggen när hon blir tipsad om en nanny som kommer att förändra hennes vardag.

Det är förvisso länge sedan jag såg Juno men jag tror ändå att Tully är det bästa som Reitman har gjort. Med en fullkomligt underbar Theron i huvudrollen som den ansträngda mamman Marlo lyckas man visa hur kämpigt det kan vara att (till viss del) vara ensam förälder. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om det är henne vi ser slåss om Oscarn för bästa kvinnliga skådespelare härnäst och det med all rätt. Samtidigt som filmen gör ett utmärkt jobb att illustrera energin att ha hand om barn upptar lyckas man även visa det allra finaste i att vara förälder också, utan att det blir kladdigt. Är du ute efter en bra dramafilm till helgen med lagom mängd humor vore det nästan brottsligt att inte ge Tully en chans.

Fredagstipset (171)

HQ