Svenska
Blog

Best of Marvels filmhjältar

Då jag har haft mycket att bolla med i privatlivet och haft fullt upp med recensionsarbeten har jag inte riktigt haft tid att skapa egna topplistor. Nu hittade jag dock en lucka att skriva ned mina fem favorithjältar från Marvels cinematiska universum. Håller du med om dem?

(5) Peter Quill / Star-Lord
Guardians of the Galaxy är en fullkomligt briljant film och jag älskar den innerligt. Mycket tack vare dess underbara karaktärer och den jag gillar allra bäst är Peter Quill. En jordling som blev bortrövad i samma stund som hela hans liv raserades. Detta är dock det som också gör honom till en så bra karaktär. Att han försöker gömma sig bakom skämt och fly från ensamhet med engångsligg. Därtill är det just de personliga delarna av samtliga filmer som Peter är med i som också är de bästa, vilket talar för vilken välskriven karaktär det är.

(4) Scott Lang / Ant-Man
Allt behöver inte vara gravallvarligt för att vara bra. Scott Lang är ett gott exempel på detta som bara vill leva livet, vara där för sin dotter och hjälpa Avengers (för att det kan vara en kul och mäktig grej). Tack vare Paul Rudd som besitter komisk tajming som ingen annan gör han dessutom karaktären på ett sätt som ingen annan skulle kunna göra. När Scott är med känns humorn naturlig och jag ser fram emot att se mer av honom i Avengers: Endgame.

(3) Peter Parker / Spider-Man
Jag avskydde Tobey Maguire som Spider-Man men gillade Andrew Garfield. Ingen av dem är däremot så perfekt i rollen som Spidey som Tom Holland är, och hans debut i Captain America: Civil War var ljuvlig. I Spider-Man: Homecoming lyckades man även visa upp alla viktiga delar som gör karaktären till en så intressant sådan. Humorn, balanserandet av dubbellivet där han får uppleva förlust, men också hur han ska resa sig igen för att beskydda andra. Jag tänker framför allt på när han får ett tak raserat över sig och när han tvingas hålla ihop ett fartyg kluvet på mitten. Jag ryser något otroligt när jag ser dessa scener och jag ser fram emot att se mer av honom i framtida filmer.

(2) Steve Rogers / Captain America
Från början var de kritiska rösterna mot Captain America höga, men från och med Winter Soldier vände det. För mig har Steve alltid varit en ganska trasig individ men med en stark vilja, som åsidosätter sig själv för en stark nation och starka medborgare. Detta gör honom även till den perfekta ledaren av Avengers som värdesätter moral och tack vare hans bakgrund i krig är han van vid ledarskap. Dessutom gjorde Civil War honom ännu mer nyanserad då han tvingades välja mellan att bryta mot lagen och slåss för sin vän. Han till och med vände sig mot sin andra vän för att beskydda någon som inte hade någon annan att vända sig till. Han ser alltid det bästa i personer vilket gör honom till en av filmuniversumets bästa karaktärer.

(1) Tony Stark / Iron Man
Egentligen gillar jag Captain America allra bäst, men det är samtidigt inte relevant när vi talar om de mest välskrivna karaktärerna. För Tony Stark har gjort en hel del misstag vilket skapandet av Ultron bäst illustrerar. Samtidigt är det detta som gör honom till en så intressant karaktär. Han kombinerar utveckling av teknik med att värna om mänsklighetens trygghet då han i första filmen om Avengers fick se vad som finns där ute. Dessutom såg han i Age of Ultron hur hotet en dag kommer återvända och döda alla han älskar. Att han skapar Ultron är därför inte så konstigt. Den attack som Thanos inledde var precis det han ville förhindra och han ser säkerligen sig själv som ett misslyckade på grund av det. En annan anledning till att jag sätter Tony på första plats är den enorma förändringen han har genomgått från att vara en egoistisk multimiljonär till att spränga upp sina dräkter för att visa Pepper hur han lämnat det livet bakom sig för hennes skull. Därtill är han ju en suverän mentor till Spider-Man.

Best of Marvels filmhjältar

HQ