Svenska
Blog

Jared Leto kunde varit tidernas bästa Joker

Trailern för Todd Phillips fristående film om Joker gick ju loss på nätet idag och jag har gluttat på den tre gånger nu, men är inte övertygad. För även om jag anser att Joaquin Phoenix levererar ett otroligt skräckinjagande och suveränt skratt, förblir jag skeptisk. En trailer som endast består av att Phoenix fnittrar, dansar och gör grimaser tänker jag inte gå igång på utan väntar istället på en officiell trailer där vi faktiskt får se mer av filmens innehåll.

Trailern drev igång högljudda diskussioner här på redaktionen där vi alla tycker olika. Lamartiné tokälskade den, medan jag och Petter rynkade på pannorna. Jonas har ännu inte sagt något utan har precis rivit upp dagens tredje paket med lakritspipor och slickar sig just nu vildsint om läpparna. Diskussionen ledde oss ganska snart in på Suicide Squad och vad det gäller den filmen är vi alla rörande överens. Det är en riktig skitfilm. Men! Jag står fast vid min åsikt att Jared Leto var briljant som Joker och att han kunde varit den bästa versionen av karaktären hittills.

Efter att Leto kammade hem Oscarn för bästa manliga biroll hade alla filmbolag lagt i högsta växeln om de anlitat skådespelaren. DC sköt sig dock själva i foten när de anlitade stjärnan i en så ikonisk roll som Joker för att sedan klippa bort cirka 90% av alla scener. Det förblir för mig en gåta. En bisarr gåta som jag aldrig kommer att lösa. För av det lilla vi såg av honom i filmen var det ju tydligt att där fanns potential och det var precis det jag sa när jag klev ut från biografen för ett par år sedan. Jag ville helt enkelt se mer av karln som Joker och nu lär det väl knappast ske och jag lär därför aldrig få veta om han hade kunnat vara vår tids bästa Joker.

Jared Leto kunde varit tidernas bästa Joker

HQ