Svenska
Blog

Marvels Netflix-era är över (och slutade katastrofalt)

Sista säsongen av Jessica Jones släpptes som bekant förra fredagen och jag skulle väl ljuga om jag sa att jag såg fram emot den. Detta med tanke på att den andra säsongen var så sanslöst medioker men även eftersom andra säsongen av Luke Cage, Iron Fist och The Punisher (med en alltid lika usel Bernthal) lämnade mig irriterad. Daredevil är väl den enda av serierna som jag tyckte höll en någorlunda hög nivå ända in i kaklet. För nu är det slut, ju. Det blir inga fler Netflix-producerade serier av Marvels karaktärer och med tanke på seriernas kvalitet de senaste säsongerna är det väl kanske lika bra.

För att vara en Marvel-entusiast utan dess like tog det relativt lång tid för mig att se klart sista säsongen av Jessica Jones. Igår såg jag dock klart det sista avsnittet och fastän författarna visste att det inte skulle bli mer och att man därmed hade chansen att runda av på ett snyggt sätt så blundade man för den möjligheten. Den tredje säsongen var nämligen kass från första till sista avsnittet. Dels verkar inte manusförfattarna ha förstått vilken urbota trist karaktär Trish Walker är och det förblir därför en gåta hur denna säsong kunde fokusera så mycket på henne. Inte bättre blir det av att Rachael Taylor inte kan skådespela för fem öre och att hennes australienska accent tränger igenom från stund till stund.

Sedan har vi detektiven Eddy Costa som av någon anledning dykt upp i serien utan något ordentligt syfte. Plötsligt står han utanför Jessicas lägenhet (som ett creep) för att tala om något för henne och sedan försvinna därifrån. En telefon tycks han inte veta vad det är. Jeri Hogarth är en annan karaktär som författarna verkar ha glömt bort helt och hållet som numera enbart är en miserabel karaktär som tappat all empati efter att han blivit diagnosticerad med ALS. Allt trattar ner i handlingar som varken är logiska eller rimliga för karaktären och hade det inte varit för att detta var sista säsongen hade jag aldrig sett mer än tre avsnitt (som mest).

Nej, har du inte sett sista säsongen ännu kan jag tipsa dig om att strunta i det. Se Chernobyl på HBO Nordic istället. Eller Barry. Eller gå ut i solen. Köp en glass. Ärligt talat - gör vad du vill, men börja inte titta på den här serien om du inte vill slösa bort din dyrbara sommartid.

Marvels Netflix-era är över (och slutade katastrofalt)

HQ