Svenska
Blog
Spider-Man: Far From Home var trevlig

Spider-Man: Far From Home var trevlig

Precis som min eminenta kollega Kim Orremark påpekade i sin blogg så var det smärtsamt att som ett enormt fan av Spider-Man, inte kunna kunna se den på premiären. Anledningen är helt enkelt att jag varit på lite av en minisemester där jag firat min kära mors födelsedag. Så idag kom jag hem till Växjö igen och med detsamma begav jag mig in mot stan för att se nästa visning av Spider-Man: Far From Home. Som vanligt ska jag skona er från spoilers så oroa er inte för att denna text ska ruinera din upplevelse.

Spider-Man: Homecoming var underbar (9/10, från mig) och därmed kändes det på förhand osannolikt att uppföljaren skulle toppa den. Far From Home är dessutom allt som många förknippar med en uppföljare. Större, mer explosiv och farligare hot. I Spider-Man: Far From Home känns det på sätt och vis som en rimlig riktning men det känns även som att författarna vill berätta fler historier där flera sidospår inte får den uppmärksamhet som de förtjänar. Förvisso är det typiskt Peter att behöva lämna saker halvfärdigt för att rädda dagen men i Far From Home känns det lite som ett billigt knep att expandera hans liv för fortsatta filmer. Något jag känner att man likaväl hade kunnat avvakta med för att inte göra denna film så rörig som den ofta är. Inte bättre blir det av att filmens första halva är en snarkfest utan dess like där det inte alls händer mycket och när filmen väl kickar igång är den slut snabbare än jag vill.

Filmens stjärna stavas dock inte Spider-Man. Filmens stjärna stavas Mysterio, men utan att gå in på detaljer så avstår jag från att berätta mer om honom. För precis som att Thanos stal rampljuset i Avengers: Infinity War, så stjäl Mysterio rampljuset här och jag vill att du får uppleva det själv. Humorn väger också upp filmen och går direkt i fotspåren på föregångaren som balanserade humorn och allvaret alldeles utmärkt.

Har du tänkt att se Spider-Man: Far From Home ser jag absolut ingen anledning för att du ska ändra dig. Däremot ska du inte förvänta dig lika hög kvalitet som Spider-Man: Homecoming. Mitt betyg landar på 7/10.

HQ