Svenska
Blog

Fredagstipset (191)

Efter att ha tillbringat förmiddagen med vetenskapliga artiklar och därefter träning och städning kan jag äntligen sätta mig ned och pusta ut. Helgen är äntligen kommen och därmed är det dags för ett nytt fredagstips. Till dig som läser önskar jag en riktigt trevlig helg!

The Killing of a Sacred Deer
Jag kan inte påstå att jag har sett särskilt mycket av Yorgos Lanthimos filmer. Nej, jag har enbart sett The Favourite, The Lobster och The Killing of a Sacred Deer och det är endast först- och sistnämnda som jag verkligen gillat. The Killing of a Sacred Deer handlar om Steven Murphy, spelad av Colin Farrell, vars liv vänds helt uppochned efter att han bekantar sig med en mycket underlig kille vid namn Martin, spelad av Barry Keoghan. Bekantskapen tvingar honom nämligen att göra en uppoffring (som jag inte tänker berätta mer om).

Om du sett en film av Yorgos Lanthimos förut så vet du säkert redan att tonen i hans filmer brukar vara ganska så udda med karaktärer som beter sig underligt och nästan robotaktiga. Detta är anledningen till att jag inte gillar alla av hans filmer, men The Killing of a Sacred Deer vill jag hävda är ett undantag. Det är en film som länge stannar kvar i ens huvud efter att man sett den och i min bok är det alltid ett gott tecken.

Fredagstipset (191)

HQ