Svenska
Blog

Fredagstipset (199)

Det är fredag igen och det betyder ännu ett fredagstips. Nu är det bara ett tips från 200 vilket jag absolut inte hade räknat med när jag började detta för flera år sen med Mary & Max som det första tipset. Trevlig helg på dig, kära läsare!

Made
I Made får vi bekanta oss med Bobby och Ricky. Två amatörboxare som hoppas kunna bli något större inom sporten. De är livskamrater som tar hand om varandra, även om det ofta görs på ett ytterst märkligt sätt. Tillsammans dras de in i en pengatvätt med en liten brottsorganisation. Eftersom Ricky oftast hittar ett sätt att förstöra situationer på, riskerar de att bli mördade eftersom de inte har särskilt stor erfarenhet av detta.

Jag älskar Swingers. Mycket tack vare Jon Favreaus och Vince Vaughns kemi som känns så genuin och framkallar flera skratt hos mig. I Made samarbetar de åter igen och det är precis samma jargong som i Swingers vilket helt enkelt gör karaktärerna omöjligt att inte tycka om. Made är en härligt rolig och spännande film som bortsett från två tv-filmer är Favreaus regidebut, och det är en mycket solid sådan.

Fredagstipset (199)

HQ