Svenska
Blog

Fredagstipset (200)

Ja, då var vi framme vid ännu en milstolpe i den här bloggserien. Fler än 200 tips har det bjussats på sedan 2015 (har ju varit lite uppehåll också). De allra flesta har jag redan sammanfattat i min brutalt mastiga lista som vi publicerade när pandemin slog till hårt mot Sverige. Sen den listan publicerades har jag tipsat om ytterligare 20 titlar. Och nu! Nu är det dags för ytterligare ett tips. Som vanligt önskar jag dig en trevlig helg och uppmuntrar dig till att stanna hemma så gott det går!

The Wailing
Jag har sagt det förr, men sydkoreanerna är briljanta inom skräckgenren. Min favoritskräck från Sydkorea är antagligen The Wailing. Efter att en främling anländer till en liten by börjar en mardrömslik smitta sprida sig som gör smittobärarna fullkomligt galna och våldsamt mördar deras familjer. En polisman blir indragen i utredningen och tvingas lösa mysteriet för att kunna rädda sin egen familj.

The Wailing är en långsam men fruktansvärt obehaglig film som fortfarande inte slutat hemsöka min hjärna. Atmosfären är helt otrolig som än en gång bevisar varför obehaglig atmosfär är tusen gånger otäckare en flickor med blött, kolsvart hår som plötsligt täcker skärmen för att skrämma vett ur dig. Missa för allt i världen inte den här filmen!

Fredagstipset (200)

HQ