Svenska
Blog

Nöjet att åka tåg

Jag åker väldigt sällan tåg i och med att jag bor på landet. Åker jag in till närmsta storstad, d.v.s. Linköping/Kalmar/Växjö blir det istället bil. Buss får jag träglas med varje dag i samband med skolan. Idag åker jag hur som helst snabbtåget till Stockholm och det är så tydligt att tåg slår buss i alla sorters kategorier.

Jag åkte buss till Stockholm i höstas för att träffa på en vän. Bussresan var inte den roligaste som tog ca 5 timmar, inklusive en halvtimmes stopp. Tiden fördrevs med serietidningar och några avsnitt av Ghost Adventures. Jag hade även oturen att efter stoppet efter det som jag gick på så steg två grabbar i 18-års åldern på som skulle till Gamex. Dem satte sig även i sätena bredvid mig. Jag är allvarlig när jag säger att ingen av dem var tyst en enda sekund under den fem timmars långa resan. Dem pratade dessutom om de mest onödiga sakerna och började efter en stund köra den klassiska ''gul bil''. En tant som satt bakom dem flyttade sig ganska snart till sätena längst bak i bussen. Jag satt dock kvar i hopp om att dem skulle sluta. Det gjorde dem inte.

I skrivande stund sitter jag på tåget som tar mig mot Stockholm och har för en stund sen lämnat Linköpings tågstation. Ungefär 1 timme och 30 minuter ska resan ta vilket inte alls är särskilt jobbigt när jag har en god sallad med mig och internet. Dessutom har jag lagt över några avsnitt av den mediokra serien The Blacklist. Varför jag fortsätter kolla vet jag inte, tidsfördriv I guess. Allt känns så mycket smidigare på tåg. Att sitta i ett bekvämt säte med internet, tystnaden, se landskapet som svischar förbi utanför och Mumford & Sons i hörlurarna. Tystnaden och sistnämnda varierar ju dock.

Fortsatt trevlig söndag på er!

Nöjet att åka tåg

HQ