Svenska
Blog

Fredagstipset (69)

Glad midsommar till dig som läser! Spenderar du midsommar ensam eller vill ha något att mysa ned sig framför med vännerna under kvällen så ska du se hit. Idag bjuder jag på ännu ett fredagstips och jag hoppas det ska falla dig i smaken!

Bernie

Det här är en film baserad Bernie Tiede som under 90-talet sköt en kvinna han tog hand om. Tiede jobbade som begravningsentreprenör och var väl omtyckt av folket runtomkring honom då han ständigt såg till att nyblivna änkor och änklingar fick den hjälp och sällskap de behövde efter att deras partner hade gått bra. Detsamma gjorde han med en kvinna som var så elak att han till sist fick nog och mördade henne samtidigt som han undanhöll detta för allmänheten och utnyttjade hennes pengar för ett glamoröst liv.

Trots att detta är en ganska mörk historia klassas denna film som en komedi vilket den gör på ett väldigt bra sätt utan att kännas förnedrande. Bernie Tiede spelas av ingen mindre än Jack Black och filmen regisserades av Richard Linklater som tidigare gjort enastående filmer som Boyhood, Dazed and Confused och Before Sunrise. Matthew McConaughey gör också en rolig insats som Texas distriktsåklagare Danny Buck.

Låter en mordhistoria med komiska inslag som något för dig så tycker jag definitivt att du bör ge Bernie en chans!

Fredagstipset (69)

HQ