Svenska
Blog

Jag har sett Justice League (inga spoilers)

Jag är precis hemkommen från premiären av Justice League. En film som jag sett fram emot, trots att jag även varit skeptisk. Justice League är, mycket riktigt, inte en bra film heller. Det märks väldigt tydligt att filmen påverkats negativt av omtagningarna av vissa scener.

Justice League lider inte av samma problem som Batman v Superman gjorde. Sistnämnda är i mina ögon en betydligt mer trasig film på grund av dess plot holes och märkliga handlingar. Problemet med denna film är snarare att den inte är intressant. Batman v Superman hade stunder som ändå var häftiga (fighten mellan Superman och Batman, rättegången m.fl.) men Justice League saknar dessa stunder. Det finns ingen scen som jag minns särskilt väl så här i efterhand utan minns scenerna efter filmens slut som de bästa.

Tempot är också otroligt ojämnt. Vissa scener saknar dessutom en funktion vilket är ett tydligt tecken på att det finns massor med oanvända scener som inte kom med. Detta påverkar till viss del även berättandet som bitvis känns styltigt. Steppenwolf är den kanske sämsta skurken i en superhjältefilm någonsin. Jag genomlider hellre tre filmer till med Jesse Eisenberg som Lex Luthor än att se en till med Steppenwolf.

Justice League är en betydligt lättsammare film än Man of Steel eller Dawn of Justice. Den ser ut som en Zack Snyder-film men låter som en Joss Whedon-film. Likt Age of Ultron är skämten oftast ganska dåliga i Justice League och den enda karaktären som lämnar något flin hos mig är The Flash. Trots detta gillar jag inte Ezra Millers porträttering. Jag gillar varken The Flash eller Aquaman. Inte ens Batman är särskilt bra i filmen. Cyborg känns helt okej medan Wonder Woman är den bästa av dem. Den som stjäl showen är däremot Superman (säger inte mer än så).

Eftersom jag lovat ett spoilerfritt omdöme tänker jag inte säga mycket mer. Justice League är en besvikelse och definitivt inte en film i rätt riktning för DC. 4-5/10

Jag har sett Justice League (inga spoilers)

HQ