Svenska
Blog

Fredagstipset (137)

Det är fredag igen och med en vecka bestående av hemtenta känns det behövligt att äntligen få lite ledigt. Helgen kommer för egen del bestå av så lite som möjligt och är du som jag kanske du därför vill ha ett tips på vad du kan göra i då. Till dig som läser önskar jag en trevlig helg!

The Fugitive

Det finns en hel del filmer som handlar om en person som är på rymmen men långt ifrån alla är särskilt bra. Andres Davis Jagad är däremot en suverän thriller som handlar om doktorn Richard Kimble, spelad av Harrison Ford, som blivit oskyldigt dömd för mordet på sin fru. Han har blivit dömd till döden men på vägen till fängelset lyckas han med hjälp av ett par andra fångar fly och försöker därefter samla bevis för att bevisa sin oskyldighet samtidigt som polisen är honom hack i häl.

En del av er har säkert redan sett The Fugitive förr eftersom den i år fyller 25 år och har sänts i omgångar på TV. Kanske finns det däremot någon där ute som har missat denna rysligt spännande film med en suverän Harrison Ford i huvudrollen. Även Tommy Lee Jones levererar en stark rollprestation som gör allt för att gripa Kimble. Han var väl förtjänt av sin Oscar för bästa manliga biroll. Sitter du sysslolös i helgen finns det betydligt värre saker att göra än att kika på denna rulle!

Fredagstipset (137)

HQ