Svenska
Blog

Spelmusikfredag (130)

Då var det fredag igen, men trots att helgen är nära inpå känner jag nästan att denna vecka gott kunde få varit längre då jag inte fått särskilt mycket produktivt gjort, i synnerhet inte lika mycket som jag hade hoppats på. Det har dock ändå varit en ganska skön vecka får jag medge, och med oväntat mycket biobesök då jag äntligen var och såg Black Panther igår kväll och nu ikväll är det dags för A Quiet Place.

Men nu är det som bekant spelmusik som gäller, och denna vecka tillägnas kortspelet The Elder Scrolls: Legends som jag spelat mycket av under den senaste tiden. Även om musiken i spelet inte är dess främst kraftpunkt, då det är rätt få låtar och de flesta sticker inte riktigt ut, så har jag ändå lyckats hitta en favorit som jag förälskat i mig.

Det märks kanske lite på titeln att musiken är främst som bakgrundsmusik, då titeln på denna låt kort och gott är "Deckbuilder" (och då är jag inte helt säker på om det är dess officiella namn). Den spelas helt enkelt upp när en tittar på sin kortsamling och försöker fixa till sin kortlek. Den må inte vara komponerad av Jeremy Soule, men Bradley Derrick har onekligen skapat en låt som känns som att den passar in i Elder Scrolls-spelen. Men den främsta orsaken till att jag älskar denna låt är för hur pass lugn och avslappnande den är. Måhända att den kan vara något repetitiv, men med denna låt så är det något som jag är villig att förbise och bara insvepas i lugnet som den frambringar.

Deckbuilder (Bradley Derrick)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (130)

HQ