Svenska
Blog

Spelmusikfredag (148)

Då var det fredag igen, vilket naturligtvis innebär att det är Spelmusikfredag igen. Jag hade hoppats på att vara lite aktivare med bloggen än vad jag varit under den senaste tiden, då jag har ett par ämnen som jag velat skriva några rader om ett tag nu. Om inget så kommer jag att se The Meg ikväll, som jag garanterat lär skriva mina tankar om. Men nog om det, för nu är det dags för lite spelmusik.

Jag har dessvärre inte spelat de äldre Medal of Honor-spelen, min enda kontakt med den serien är rebooten från 2010 samt uppföljaren Warfighter. Trots att Medal of Honor-rebooten var lite av en Modern Warfare-kopia, så gillade jag ändå det spelet (detsamma kan inte riktigt sägas om Warfighter dock). Musiken var en orsak, även om det är framförallt någon enstaka låt som jag fastnade för.

"Heroes Aboard" är nog den låt ur soundtracket, komponerad av Ramin Djawadi, som jag minns allra mest och som jag också gillade allra mest. Anledningen till detta är för att just denna låt (som förövrigt är en remake på originalets main theme) spelar på de mest emotionella strängarna som går att bjuda på i den här genren. Majoriteten av spelet upplevde jag som ganska opersonlig, men stunden då denna låten spelades upp så spelade den verkligen på känslorna. Dessutom är bara denna låt nästan enskilt anledningen till att "Leave A Message"-trailern är en av de bästa trailerna som jag sett.

Heroes Aboard (Ramin Djawadi)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (148)

HQ