Svenska
Blog

Spelmusikfredag (157)

Då var det äntligen fredag igen, även om jag själv tagit helg i förskott. Dels har jag, precis som alla tidigare fredagar de senaste veckorna, inte haft några lektioner. Dels har jag inte fått så mycket gjort idag, men då de senaste dagarna kantats av sena nätter och tidiga morgnar så känner jag att jag behövde det för att samla krafterna till att plugga under helgen.

Nog om det, nu är det dags för ytterligare retrodoftande spelmusik, och denna gång tänkte jag tillägna musiken ur det första Ace Combat-spelet, Air Combat. Denna serie må varit ofta återkommande i denna bloggserie, men det absolut första spelet har tidigare endast figurerat en enda gång. Förmodligen eftersom jag har en tendens att glömma bort spelet, trots att jag gillar dess soundtrack. Visserligen tycker jag spelet är bra, men det har inte åldrats lika bra som uppföljaren som släpptes två år senare, vilket gör att jag ser det första spelet nästan mer som en kuriositet.

Hur som haver, så är veckans låt "Heavy Hearted" som fångar in mig redan under dess metal-doftande intro. Låten har visserligen ett hyfsat lågt tempo, som även gör låten någorlunda avslappnande att lyssna på, men det får verkligen fram den där arkadaktiga känslan som direkt för tankarna till Top Gun. Minst sagt en behaglig låt att lyssna på.

Heavy Hearted (Namco)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (157)

HQ