Svenska
Blog

Spelmusikfredag (161)

Då var det fredag igen, vilket därmed innebär att det återigen blir mer spelmusik. Den senaste tiden har det inte blivit något annat än bloggar om spelmusik, vilket tyvärr beror på bristande aktivitet från min sida. Jag hoppas dock på att det blir betydligt stabilare nästa vecka, och därmed att jag även kan skriva om lite andra saker med. Som exempelvis mina intryck från Battlefield V, som jag sett framemot.

Eftersom spelet tekniskt sett har släppts i och med Deluxe-utgåvan, samt att det gått att spela via EA Access, så ser jag spelet mer eller mindre som släppt. Därför känns det passande med lite spelmusik från nämnda spel, och framförallt titta på hur detta spels main theme står sig mot tidigare spel i spel.

När det gäller Battlefields ständiga main theme så väntar ingenting annat än pampig musik, och "Battlefield V Legacy Theme" är inget undantag. För även denna gång får vi en mäktig version av den klassiska temalåten, och något som jag tycker är intressant att det på riktigt är en "legacy"-låt, eftersom det går att finna spår från tidigare Battlefield-låtar i denna version. Jag hade nog förväntat mig lite mer av en remake av originalet från 1942, men det känns ändå passande att denna låt inte endast blickar framåt utan även bakåt.

Hur som haver är det ändå en mäktig version av den klassiska temamusiken, som definitivt är värd att lyssna på.

Battlefield V Legacy Theme (Johan Söderqvist & Patrik Andrén)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (161)

HQ