Svenska
Blog

Spelmusikfredag (163)

Då var det fredag igen, och även jag har en C-uppsats ständigt närvarande så känns det ändå påtagligt när det blir helg i och med att jag sedan ett par månader extraknäckt som läxhjälpare, vilket jag först nu inser att jag inte skrivit en rad om det. Trots att det är min första riktiga erfarenhet av arbetslivet. Nåja, det har dessvärre inte blivit så mycket aktivitet som jag hoppats på, då den senaste tiden har mycket tid fokuserat på antingen nämnda C-uppsats eller på att städa och rensa ur i mitt rum då jag har så fasanfullt mycket saker som bara samlar damm.

Men! Nu är det spelmusik som gäller, för det är ju trots allt Spelmusikfredag. Är ändå lite imponerad över att jag lyckats varit så frekvent med denna bloggserie, om jag får säga det själv. Det har inte blivit så mycket westerntema i den här serien, mestadels för att min erfarenhet av spel förlagda i den vilda västern är ganska liten. Call of Juarez: Bound in Blood är nog det enda western-spelet som jag verkligen har spelat (som jag kan komma på nu), och det är enligt mig ett riktigt underskattat spel.

Soundtracket ur spelet är en av de saker som jag diggar med spelet, i synnerhet spelets "Main Theme". Det är visserligen en ganska klassisk western-känsla över hela tiden, men kompositören Pawel Blaszczak har helt klart gjort ett riktigt bra jobb med denna låt som inte bara har en perfekt western-känsla över sig, men som också lyckas fånga kärnan i spelets berättelse.

Main Theme (Pawel Blaszczak)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (163)

HQ