Svenska
Blog

Spelmusikfredag (165)

Då var det äntligen fredag igen, och även om det inte vart någon regering denna gång heller så är det åtminstone helg nu. Julen börjar även närma sig, men någon julkänsla räknar jag inte med att det blir för Spelmusikfredag, åtminstone inte en rak sådan. Idag blir det verkligen inte det.

För Doom fyller 25 år den här veckan, så jag tänkte det kunde vara kul att uppmärksamma en låt från den spelserien. Först tänkte jag lyfta fram en låt ur originalet, men det var inte allt för länge sedan som jag gjorde det, till skillnad från Mick Gordons mästerliga soundtrack till Doom från 2016. Finns det en chans att lyfta en låt signerad Mick Gordon när det kommer till Doom, så tar jag gärna den chansen.

Dessutom, oavsett spel eller kompositör har Doom alltid handlat om "Rip & Tear", vilket även är ett passande namn för denna veckas spellåt. Den här låten är ingenting annat än ett rent mästerverk, med en hård ton som samtidigt känns lite avslappnande att lyssna på. Inte på det där Jeremy Soule-sättet där en drömmer sig bort till en annan värld, utan på det där lite avslappnande sättet när en drar runt och sliter demoner i stycken och känner sig ostoppbar. Det sättet, som Mick Gordon förmedlar på ett alldeles fantastiskt sätt.

Rip & Tear (Mick Gordon)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (165)

HQ