Svenska
Blog
The Lego Movie 2 bjöd på mer charm

The Lego Movie 2 bjöd på mer charm

Första Lego-filmen var riktigt charmig, och även om jag inte varit så bra på att se varken Lego Batman eller Ninjago-filmen så har jag sett framemot uppföljaren till Lego-filmen. Visserligen har hypen inte varit på supertopp och jag har inte följt filmen så noga (hade i princip missat att filmen hade premiär lagom till denna helg), men som sagt så såg jag ändå framemot The Lego Movie 2: The Second Part.

Som nämnt tyckte jag att den första filmen var charmig och oerhört lekfull, något som jag även tycker passar bra in på uppföljaren. Det bjöds på massvis med charm, och som väntat var animationsarbetet mycket bra. Röstskådespelarna gjorde ett toppenjobb med att få de danska plastfigurerna till liv, och majoriteten av skämten och referenserna träffade rätt för mig. Jag minns inte om det var några sånger i första filmen, men i uppföljaren förekommer det ett par sådana på nästan lite Disney-manér, vilket jag ändå tyckte fungerade. I den mån att jag inte avskydde låtarna, så att säga.

Jag gillade också filmens budskap, som i mina ögon höjde filmen en aning och även fick den att kännas mer hjärtlig. Inte för att den aspekten saknades i första filmen, däremot upplevde jag det som mer konsekvent genomsyrat i uppföljaren. Dock vågar jag inte svara på vilken av de två Lego-filmerna som är bättre, då det var ett antal år sedan som jag såg den förra filmen.

I slutändan är The Lego Movie 2: The Second Part, trots en jobbig titel, en riktigt charmig, lekfull och uppriktig film som jag verkligen uppskattade. Kan varmt rekommendera denna till entusiaster av världens bästa leksak (trots att den är dansk) samt naturligtvis fans av animerade filmer.

HQ