Svenska
Blog

Spelmusikfredag (191)

Då var det fredag igen, och då har även årets E3-mässa avslutat. Jag tänkte återkomma under helgen med vad jag tyckte var bäst och sämst från årets E3, men överlag känner jag en rätt ljummen känsla. Det märktes lite för tydligt att det här var året då både vi och spelutgivarna egentligen bara väntade på nya konsoler, då antalet stora utannonseringar var få.

Men nog om det, för nu är det dags för lite spelmusik! Jag är inte det minsta bekant med Legacy of Kain-serien, så det kan tyckas märkligt att jag har med spelmusik från ett av dessa spel. Jag tror dock att de tär bra för mig att kliva ur min komfortzon emellanåt, och denna gång blev det så med soundtracket till Legacy of Kain: Blood Omen efter att jag för en tid sedan såg Mandalores videorecension av spelet där dess musik pekades ut.

"Kain's Mausoleum" är en hyfsat kort låt, men jag tycker ändå att den bådar gott inför resten av soundtracket som jag skall ge tid till att lyssna på. Även om låten som nämnt är kort, så sätter den igång från allra första sekunden med ett hyfsat lågmält tempo och toner som det bara dryper av atmosfär från. Det är helt klart en stämningsfull låt, som passar väl bra till temat kring vampyrer.

Kain's Mausoleum (Steven Henifin)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (191)

HQ