Svenska
Blog

Spelmusikfredag (201)

Då var det fredag igen, vilket känts skönt då det innebär att jag överlevt första studie-/arbetsveckan efter sommaren. Även om vädret var trevligt idag, så märks att det sista av denna sommar har kramats ut så mycket det går och hösten är på intågande. Inte för att jag har något emot det egentligen, även om jag gillar sommar så gillar jag ändå hösten mer, trots att det blir allt kallare.

Nåja, nu är det i alla fall dags för lite spelmusik som det brukar vara på fredagar. Den här gången blir det lite av en tidskapsel, eller rättare sagt en spellåt som försöker skapa känslan av en äldre tidsålder. Även fast jag gillar soundtracket till Kingdom Come: Deliverance, så har det inte blivit mycket av den varan eftersom jag är lite nojig med att gå igenom soundtracklistor till spel som jag håller på att spela men inte är färdig med, eftersom det finns en (minimal) risk att en låttitel spoilar något. Jag vet att det kan låta lite överdrivet, men å andra sidan har det hänt mig en gång tidigare så jag tar ändå inte riskerna.

Hursomhelst, Kingdom Come: Deliverance bjuder på mycket stämningsfull musik som gör ett bra jobb med att skapa en medeltida känsla. Mest tydligt blir detta i introduktionslåten "Skalitz 1403" som spelas upp när spelaren påbörjar ett nytt spel, och denna låt fångar upp flera olika toner som för tankarna till medeltiden. Det måhända inte vara en av de mer djupgående låtarna eftersom den blandar både toner och känslor, men det ska sägas att det fungerar oerhört effektivt för att introducera den värld som ska utforskas, och den plats som spelet tar sin början vid.

Skalitz 1403 (Jan Valta)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (201)

HQ