Svenska
Blog

Spelmusikfredag (215)

Då var det fredag igen, och även om jag varit ledig även denna vecka så kommer jag se till att njuta extra mycket av denna helg, i och med att studierna drar igång igen under nästa vecka. Med det sagt, så får vi passa på att inleda denna helg med härlig spelmusik, med ett kortare inlägg än förra veckans dessutom (som kanske blev lite onödigt långt).

Battlefield V har nyligen fått sig ett uppsving, åtminstone sett till innehållet när Stilla havs-kampanjen lades till under hösten. Samtidigt har mitt intresse för spelet dalat sedan Dice fick för sig att helt göra en drastisk förändring av nästan samtliga vapen, som inte alls håller den nivå som spelet gjorde tidigare och som dessutom var en de saker som jag gillade allra mest med spelet. Men på plussidan har vi i alla fall fått ny musik att lyssna på för att ackompanjera Stilla havs-krigandet, bland annat en ny temalåt som är kraftigt inspirerad av den klassiska melodin från Battlefield 1942.

Med kraftigt inspirerad, så menar jag egentligen en fullständig remake, för "Wake Island Theme" drar så mycket inspirationer från originallåten som ingen tidigare temalåt gjort tidigare (då räknar jag in Battlefield 1-temalåten, som jag då tyckte lät mycket som en remake). Naturligtvis är den upphottad till 2019 (jag har inte skrivit fel årtal här, jag syftar på releasen av den klassiska Wake Island-kartan) och har vissa passande instrument sett till att det är en temalåt för Wake Island-kartan. Men i hjärtat är detta en episk nytolkning av den ikoniska temalåten.

Wake Island Theme (Johan Söderqvist & Patrik Andrén)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (215)

HQ