Svenska
Blog

Spelmusikfredag (217)

Då var det äntligen fredag igen, vilket i vanlig ordning känns skönt efter en intensiv vecka då en nu kan njuta av helgen. Är inte helt säker ännu, men funderar på att eventuellt skriva någon topplista för åtminstone 2019 års bästa spel, eventuellt även en liknande topplista för filmer. Känner å ena sidan att det kanske är "för sent" eller dylikt, men känner å andra sidan att jag ändå vill slänga ihop någonting. Vi får se hur det blir med den saken.

Jag har sedan mitt förra inlägg fortsatt att titta på The Witcher, har bara ett avsnitt kvar nu vilket känns lite bitterljuvt. Förvisso är en andra säsong på gång, vilken jag verkligen ser framemot, men känner någonstans ändå att jag inte vill att den första säsongen ska vara slut. Kan faktiskt inte minnas om jag någonsin har känt så för någon TV-serie innan. Nåväl, lyckligtvis går det avnjuta The Witcher på andra sätt utöver Netflix-serien. Böckerna, spelen naturligtvis, har för mig att det finns serietidningar med, och ni gissade naturligtvis rätt, genom spelmusiken.

Denna vecka får ni lyssna på "White Orchard Theme", som av någon outgrundlig anledning inte finns med i det officiella soundtracket (vilket dessvärre även innebär att jag inte vet exakt vem som har komponerat denna låt). Något som är helt vansinnigt om ni frågar för mig, för denna låt är nämligen fantastisk. Som det framgår av titeln utgör detta musikstycke temat när Geralt utforskar White Orchard i början av The Witcher 3. Precis som alla andra låtar ur spelets soundtrack är även denna riktigt stämningsfull och suger in en direkt. Dessutom gillar jag även att låten tagit vissa influenser från det första spelets soundtrack, vilken även känns passande med tanke på denna melodi figurerar i början av spelet som avslutar trilogin.

White Orchard Theme

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (217)

HQ