Svenska
Blog

Spelmusikfredag (235)

Då var det äntligen fredag igen, eller är det fredag? Jag vet inte, jag är inte helt säker. Det verkar som att jag slutligen nått stadiet då jag inte har koll på vilken veckodag det är. Satans sommarlov... Men jag känner mig ganska säker på att det är fredag idag, så jag tycker det är dags för lite spelmusik!

Den här veckan blir det en återgång till det fridfulla och vackra soundtracket Abzû, som dök upp som en klar blixt från himlen för min del. Det var dessutom ett bra tag sedan det vankades undervattensmys i form av spelmusik, lite för länge sedan till och med. Just fridfullhet är något som är synonymt med flera låtar ur detta soundtrack komponerat av Austin Wintory, och denna veckas låt är naturligtvis inget undantag.

Med en titel som "Seriola Lalandi" skulle en dock inte göra det antagandet om denna låt, faktum är att denna låttitel väcker frågor snarare än förväntningar. Titeln är det latinska namnet för sydseriola, vilket är en slags fisk. Ett par av låtarna har latinska namn för olika havsdjur som titel, och jag får anta att dessa låtar på något sätt ska spegla djuren som de är namngivna efter. Så lyckas denna låt spegla känslan av en sydseriola? Det har jag inte den blekaste aning om, men vacker och fridfull är låten i alla fall.

Seriola Lalandi (Austin Wintory)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (235)

HQ