Svenska
Blog

Spelmusikfredag (306)

Då var det äntligen fredag igen, och efter ett lite kortare uppehåll med tanke på både jul och nyår så har det återigen blivit dags för attt lyssna på lite spelmusik. Jag tänkte på rak arm säga att det blir ett ganska kort inlägg idag, främst eftersom jag haft en rätt lång dag och känner mig helt slut.

Med den anledningen så är det mer avslappnande spellåtar som jag söker mig till, och med årets första Spelmusikfredag vill jag lyfta en låt från mitt absoluta favoritsoundtracks när jag vill koppla, nämligen The Elder Scrolls IV: Oblivion. Dessutom råkar just denna dag vara årsdagen för när jag köpte spelet för 13 år sedan och spelade det för första gången.

Med tanke på hur pass många gånger som jag lyft det mästerliga soundtracket från Bethesdas fjärde Elder Scrolls-spel, känner jag dessutom att jag inte behöver motivera så mycket om varför jag väljer att lyfta en spellåt som "King and Country", för likt flera andra låtar är detta en atmosfärisk sådan som får en att dras in i det vackra Cyrodiil och helt enkelt bjuder på oerhört mycket mys. Apropå mys, så känner jag nu även starkt för att återvända till Cyrodiil igen och fortsätta med min omgång som påbörjades förra året, för det passar bra efter en lång dag som denna...

King and Country (Jeremy Soule)

Spelmusikfredag-spelista

Spelmusikfredag (306)

HQ