Svenska
Blog
Spelmusikfredag (338)

Spelmusikfredag (338)

Då var det äntligen fredag igen, och efter en veckas uppehåll pga tidsbrist är det äntligen dags för att lyssna på lite härlig spelmusik. Denna vecka blir det postapokalyptisk sådan, för i veckan firade Fallout-serien sitt 25-årsjubileum, och även fast jag endast spelat Fallout 3 så fastnade jag verkligen för det spelet och är sugen på mer postapokalyptiskt utforskande.

Min erfarenhet med första spelet är knapphändig, då jag endast spelade en liten biten av det innan jag insåg att jag skulle behöva sitta med en spelguide genom hela spelet, samt att jag egentligen ville uppleva tidigare nämnda Fallout 3. Men en vacker dag skall jag ge det ett nytt försök, men tills dess kan jag njuta av dess soundtrack. För redan i det första spelet bjuds det på starkt atmosfärisk musik, och intressant nog inte enbart med det instrumentella. 

Med exempelvis låten "Metallic Monks" kombineras låtens instrument med olika ljudeffekter som sirener, droppande vatten, metalliska ljud och radiosignaler sätter denna kombination av ljud och instrument atmosfären mitt i prick. Rent ljudmässigt fångas i princip alla delar av den postapokalyptiska ödemarken, alltifrån dess början med kärnvapen, en karg och hård värld där det som finns kvar av mänskligheten måste anpassa sig för att överleva i den nya världen.

Metallic Monks - Lost Hills (Mark Morgan)

Spelmusikfredag-spellista

 

HQ