Svenska
Blog
Bionicle återvänder 2015?

Bionicle återvänder 2015?

Som några av er kanske minns skrev jag ett inlägg någon gång under 2010 där jag framförde meddelandet att Lego bestämt sig för att lägga ned Bionicle för att istället ersätta det med Hero Factory. En nyhet som chockerade mig, då Bionicle varit en stor del utav min barndom, och av kommentarerna till det blogginlägget att döma var jag långtifrån ensam om att känna så. Nu har dock ett rykte letat sig fram på nätet som påstår att Bionicle kommer återvända 2015.

Det första jag vill säga är att detta rykte, precis som alla andra rykten oavsett vad det handlar om, ska tas med en grov nypa salt. Rykten om att Bionicle skulle komma tillbaka är något som verkar dyka upp då och då men är alltid naturligtvis falska, vilket kanske inte är så konstigt egentligen då Bionicle-gemenskapen fortfarande är stor så naturligtvis finns det hoppfulla fans. Den här gången verkar det dock som att det kan finnas en sanning kring detta rykte, då det nyss förmodligen skett en läcka (om vi förutsätter att ryktet faktiskt stämmer).

Läckan består utav ett par bilder (här är en länk till en av dem) som visar ett par Bionicle-figurer, eller möjligen prototyper på hur dessa kan komma att se ut. Till en början var jag skeptisk, då från bilden som jag just länkar går det visserligen att urskilja logotypen och figurerna, men eftersom det är dålig kvalité på bilden samt är färglös är det också möjligt att det bara är något som någon med för mycket fritid satt ihop på egen hand.

Det finns dock en del som talar för att ryktet faktiskt stämmer. Faktumet att jag bara hänvisar till en enda bild, är för att källan som ursprungligen spred läckan har tydligen kontaktat grupper som visat bilderna och diskuterat huruvida det är äkta eller falskt, och bett de att inte visa upp de flesta bilderna eftersom det tydligen går att spåra de bilderna tillbaks till den eller de som ursprungligen läckte bilderna. Den bilden som jag hänvisar till är den enda som källan meddelat inte medför någon risk för sig. De som blivit kontaktade av källan påstår också att denna källa är antingen oerhört pålitlig eller är kanske det bästa trollet någonsin.

Naturligtvis är en del av mig fortfarande skeptisk, vilket man alltid ska vara när det gäller rykten. Men när det gäller detta rykte verkar det som att det faktiskt stämmer, vilket naturligtvis har väckt ett antal frågor. Kommer Bionicle fortsätta där det slutade, kommer det vara en prequel eller kommer det vara en reboot av det hela? Jag skulle nog gissa på att det sistnämnda är nog troligast, men eftersom det är vagt med information kan det handla om vad som helst egentligen.

Detta förutsätter dock att ryktet stämmer, vilket det verkar göra men inget är säkert fören Lego själva utannonserar officiellt att Bionicle kommer återvända. Något som är glädjande nyheter för min del, då det som sagt varit en stor del av min barndom, och för att ersättaren Hero Factory aldrig lyckades kännas mer än "okej". Figurerna var visserligen mer lekvänliga, men samtidigt hade jag svårt att verkligen fatta något större tycke för det eftersom jag fanns byggandet av figurerna lite väl för simpelt och för att storyn var oerhört simpel.

Men bortsett från nostalgin som flödar för min del förtillfället är jag osäker på om jag verkligen kommer glädjas alltför mycket om Bionicle återvänder. Framförallt för att jag inte köper Lego-produkter speciellt ofta utöver något enstaka fall. Sedan finns ju möjligheten att serien inte alls blir lika bra som den var när den fortfarande var vid liv och kanske blir likt Hero Factory simplare både när det gäller konstruktion och berättelse. Vilket vore synd, för jag gillade den mer mystiska tonen Bionicle hade under sina första år och senare för den ovanligt komplexa och mörka storyn för en serie som främst marknadsförs till yngre (dock kunde det bli lite väl komplext emellanåt). Men om ryktet visar sig stämma tror jag ändå det kommer bli spännande att se vad det eventuella resultatet kan bli.

HQ