Svenska
Blog

Spelmusikfredag (102)

Som ni kanske märkte förra veckan lyste Spelmusikfredag med sin närvaro, vilket jag ber om ursäkt för. Anledningen var helt enkelt att mitt internet vägrade fungera tillräckligt länge för att jag skulle kunna överhuvudtaget logga in, och efter mycket frustration fick jag slänga in handduken. Men nu är Spelmusikfredag back with a vengeance, så att säga. Det blir också en extra tidig del denna vecka, eftersom jag har ett roligt schema denna dag och har en aktiv eftermiddag.

Hans Zimmer är en oerhört talangfull kompositör som jag dessvärre gett för lite utrymme till i denna bloggserie, så jag tänkte nu kunde vara ett bra tillfälle att dra fram en låt ur Modern Warfare 2. Jag har mycket att säga om spelet i sin helhet, men sett till musiken är jag ingenting annat än mäkta imponerad.

"Extraction Point" hör till en av mina personliga favoriter, mestadels eftersom den ger en stark känsla av att vara i underläge medan fiendestyrkor fortsätter komma i stora mängder. Det som också imponerar mig är att den får fram denna intensiva känsla perfekt, trots att den första halvan av låten är rätt lågmäld. Egentligen är dock hela låten i sig ganska låg i ton så att säga, för även när den höjer sig blir det inte alltför bombastiskt. Men trots detta lyckas låten oerhört effektiv att förmedla sin känsla.

Extraction Point (Call of Duty: Modern Warfare 2)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (102)

HQ