Svenska
Blog

Spelmusikfredag (103)

Då var det äntligen fredag igen, och efter en rätt plugg-intensiv vecka så välkomnar jag helgen med öppna armar. Får väl bli fortsatt plugg under helgen visserligen, men jag kände för en stund sedan under pluggandets gång en känsla av att "nä, nu får det bannemig vara helg". Och så fick det bli.

Under veckan uppmärksammade CD Projekt Red att The Witcher-spelen firar 10 års-jubileum, vilket de gjorde med dels en panel som jag inte sett, och dels ett kort videoklipp som är fyllt till bredden av fanservice. Som om inte det räckte, har även kompositören bakom The Witcher 3, Marcin Przybyłowicz, laddat upp ett klipp som enbart innehåller musiken. Jag tror ni kan se vart jag är på väg nu...

Musiken som komponerats för just detta klipp är, precis som klippet i sin helhet, fanservice på en oerhört hög nivå. Låten är nämligen inspirerad från det första spelets musiktema som gjordes av kompositörerna Adam Skorupa och Pawel Blaszczak för tio år sedan. Marcin Przybyłowicz har inte bara förhållit sig trogen till förlagan, men också lyckats få in den känsla som han medförde i musiken till seriens trea. Resultatet är en vacker spellåt som det bara dryper fanservice av.

Celebrating the 10th anniversary of the Witcher (trailer music)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (103)

Glad tioårsjubileum!

HQ