Svenska
Blog

Spelmusikfredag (118)

Då var det äntligen fredag igen, och som ni kanske märker vart det en väldigt sen del av Spelmusikfredag denna vecka. Anledningen är nämligen att jag suttit med en tenta hela dagen, men nu när den är klar och inskickad så kan jag äntligen ta helg.

Denna gång tänjer jag lite på gränsen för vad som räknas som spelmusik, vilket inte är första gången som jag gjort. Denna veckas spellåt är nämligen en mix komponerad av Youtubaren Net-Zone. Visserligen är mixen baserad på musiken som spelas i ett uppdrag av Ace Combat 7: Skies Unknown som går att finna på Youtube, men personligen så vill jag gärna lyfta fram sådant också.

Jag vet inte om ni sett just det gameplay-klippet, men musiken till det som ska vara det tredje uppdraget i Ace Combat 7 är riktigt härlig. Net-Zones tolkning av den låten måste jag säga är galet ljuvlig att lyssna på, och ger verkligen känslan av att susa omkring i luften som en fågel. Jag gillar också att det finns smärre subtila referenser till tidigare Ace Combat-låtar, men själva huvudportionen är oerhört välgjord och (minst) en genomlyssning rekommenderas verkligen.

Net-Zone| Ace Combat 7 Request missions 3 OST

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (118)

HQ