Svenska
Blog

Spelmusikfredag (119)

Då är det fredag, plugget är färdigt, årets första semla är förtärd och jag kan nu äntligen ta helg. Det har dessvärre inte varit så mycket aktivitet från min sida under veckan som gått, men jag hoppas på att få upp några tankar om The Last Jedi under helgen, som jag såg precis vid slutet av förra året.

Men nu är det spelmusik som gäller för vartenda öre, och veckans spellåt är en nostalgisk sådan för mig. Jag misstänker att det inte var en särskilt stor skara som tog del av Bionicle Heroes, som jag vill minnas var hyfsat underhållande vid tidpunkten det släpptes, då jag var betydligt yngre och ett stort Bionicle-fan.

Trots åren som gått, då jag misstänker att jag inte skulle gilla spelet lika mycket idag, så gillar jag fortfarande spelets musik. Eller rättare sagt musiken som spelas upp i huvudmenyn, då jag inte är lika bekant med resten av soundtracket. "Titles" är ett ganska tråkigt namn dock, men bortsett från det så diggar jag låten samtidigt som nostalgin sköljer över mig.

Hela grejen med spelet för mig när jag var mindre var just att få spela som en av hjältarna ur Legos populära serie, och detta är något som jag tycker låten lyckas förmedla väl. Bara av att lyssna på låten så känner jag mig redo för att ta mig an de ondskefulla skurkarna som hotar den idylliska ön som jag sänts till att rädda.

Titles (Ian Livingstone - Bionicle Heroes)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (119)

HQ