Svenska

The World's Greatest DJ's! #4

Skrivet av Ironfist00 den 20 december 2011 kl 14:28

Även denna är en svensk och kanske lite mainstream trots allt, men han är otroligt begåvad och helt klart årets nykomling. Släppt singlar som nominerats till Grammys, listettor världen över och på knappt ett år mer fanns en de flesta andra på facebook. Är det publicitet eller låten "Seek Bromance" som startade den här näst intill oslagbara dj'n? Avicii är det i alla fall.

-Avicii-
De flesta House-genrerna

Avicii är en väldigt speciellt artistnamn, det är inte kopplat till något ord vad jag vet och inte heller hans namn, som är Tim Bergling. Tim Bergling var innan kändisskapet en okänd dj, han uppmärksammades av att kompisar berättat om hans begåvning och under artistnamnet Tim Berg släppte han låten "Bromance" som sedan fick en fortsatt version vid namn "Seek Bromance". Låten har drygt 57M views på youtube som är mer en majoriteten av alla danslåtar, förutom Armin Van Buuren och den otroligt överskattade David Guetta.

Avicii är väldigt ung, 22 år och en liten tidslinje från starten 2009. Även fast han varit aktiv i två år ligger han 6:a på listan över världens bästa dj's, en lista framställd av röster från alla och inte en jury. Avicii blir dock slagen av de stora tre, David Guetta, Armin Van Buuren och Tiësto. Efter Avicii befinner sig Afrojack som även han är ny inom scenvana och erfarenheten inom yrket.

Avicii har respekt bland de äldre, han har remixat stora låtar och samarbetat med alla stora namnet, också en anledning till att han bara blir större hela tiden. Han släppte i år låten som även den blev succé, Avicii har efter releasen varit upptagen med sin storhet i både USA och Europa.

Avicii är otrolig begåvad, och jag tycker han är värd en 4:e plats utan problem då hans låtar är unika då de innehåller ett synthspår som inte hörs i andra låtar. Avicii är ung, inget snack som saken och även den faktorn ökar hans position då han har flera år framför sig. Men självklart finns det tre bättre dj's än honom.

Bästa Låtarna
Levels
Drowning (Avicii Remix)
Blessed
Derezzed (Avicii Remix)
Escape Me (Avicii Remix At Night)
Set Me Free (Avicii Radio Edit Remix)
Street Dancer
Jailbait
Rapture (Avicii New Generation Extended Remix)
Never Die Alone (Alesso & Ingrosso Remix)

The World's Greatest DJ's! #4

HQ